Bok tips!

Här kommer dagens boktips!
Serien Vampire Acedemy!
Det är en sjukt bra serie som jag rekomenderar startk! Om ni gillar Twilight, vampire diaries osv, kommer ni oxå granaterat gilla den här!
både jag & olena har läst serien, olena är på sista just nu & jag har typ läst om dom 100 gånger ;)
5/5 i betyg.
Ordningen är:
Törst
Fruset blod
skuggskysst
Löftet
Andens Kraft
Yttersta Offter
Här kommer en lite snutt av vad boken handlar om:

I världen som Vampire Academy utspelar sig i, finns det två sorters vampyrer: Moroi som är de levande och de goda vampyrerna och Strigoi som är de döda och onda vampyrerna, de har ingen koppling till sin själ och är nästan helt känslolösa. Man kan bli strigoi på två olika sätt; 1. En strigoi kan dricka tillräckligt mycket blod ur en dhampir eller moroi och sedan tvinga personen att dricka av henne/honom, eller så kan man 2. Döda en person när man dricker från honom/henne men detta är endast möjligt för moroi eftersom dhampirer inte dricker blod. Den tredje 'arten' med personer kallas för Dhampirer, en blandning mellan Moroi och människa. Denna blandning av gener gör Dhampirerna perfekta som livvakter åt Moroi, då de behöver skydd mot Strigoi.

Serien handlar om Rosemarie "Rose" Hathaway och Vasilisa "Lissa" Dragomir, två helt olika flickor som är bästa kompisar. Rose är en Dhampir som håller på att utbilda sig till att bli Lissas beskyddare. Rose har långt mörkt hår, kurvor, och mandelfärgad hy. Lissa är en Moroiprinsessa som är den sista i sin släkt(Dragomir) efter att hennes familj dog i en bilolycka. Lissa är lång och smal, med vågigt platinablont hår och blek hy.

Rose och Lissa har ett mystiskt band mellan dem, det gör att Rose ibland kan se genom Lissas ögon och då även känna hennes tankar och känslor. Detta visar sig vara väldigt bra då både Rose och Lissa är bra på att försätta sig i fara.

 

 

Kopierade från Wikipedia & allt detta stämmer, men vill inte skriva något mer som kan förstöra ;)

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0